www.cukierniazbyszek.fora.pl
Forum Cukiernicze Pracowni Cukiernictwa Artystycznego "Zbyszek"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.cukierniazbyszek.fora.pl Strona Główna
->
Problemy i Porady
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Zasady
----------------
Regulamin
Czas na forum
Forum
----------------
Problemy i Porady
Dekoracje
Nowe trendy smakowe w cukiernictwie
Nowe techniki
Dla zaawansowanych
Galeria foto
Opinie
Cukiernia
----------------
Cukiernia
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Gość
Wysłany: Pią 3:19, 01 Lip 2011
Temat postu: Pytanie nietypowe - tłumaczenie
Witam,
Jestem tłumaczem i aktualnie zajmuję się przekładem różnych przepisów. W trakcie pracy natrafiłam na wyrażenie "space bar", które oznacza taki metalowy element, który kładzie się na blasze przed pieczeniem i służący do oddzielania ciastek, by zapobiedz ich sklejaniu się podczas pieczenia.
Wygląda on mniej więcej tak:
---|---|---
---|---|---
---|---|---
---|---|---
No i szukam polskiego odpowiednika na taki "oddzielacz".
Mam nadzieję, że w miarę jasno wyjaśniłam o co mi chodzi i nie ukrywam, że będę niezwykle wdzięczna za wszelką pomoc.
Pozdrawiam,
Katarzyna[/img]
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin