www.cukierniazbyszek.fora.pl
Forum Cukiernicze Pracowni Cukiernictwa Artystycznego "Zbyszek"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.cukierniazbyszek.fora.pl Strona Główna
->
Problemy i Porady
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Zasady
----------------
Regulamin
Czas na forum
Forum
----------------
Problemy i Porady
Dekoracje
Nowe trendy smakowe w cukiernictwie
Nowe techniki
Dla zaawansowanych
Galeria foto
Opinie
Cukiernia
----------------
Cukiernia
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
mariolwo
Wysłany: Nie 12:38, 09 Lip 2023
Temat postu:
Obleśne!
Anna
Wysłany: Pią 10:20, 08 Sty 2016
Temat postu: zapytanie o jabłka lukrowane
Witam. Swego czasu kupiłam na jarmarku pyszne, błyszczące i kolorowe jabłka w lukrze karmelowym. Była to cieniutka warstwa słodkiego i kolorowego karmelu. Pytałam w jaki sposób jest to robione ale niestety nie otrzymałam odpowiedzi ponieważ to tajemnica. Wieloma sposobami próbowałam robić sama z karmelu cukrowego ale niestety. Kiedyś wyczytałam o izomalcie . Próbowałam i niestety nie wiem czy robię coś źle albo ale nie wiem czy jest to odpowiedni produkt. Gęsty, klejący i mało wydajny. Szło dosłownie ze by połamać.Proszę o podpowiedź czy jest jakiś inny sposób na taka masę albo proszę o instrukcję czy izomalt można połączyć z wodą by był bardziej płynny ale zarazem by nie kleil się po wystygnięciu. Pozdrawiam
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin