|
www.cukierniazbyszek.fora.pl Forum Cukiernicze Pracowni Cukiernictwa Artystycznego "Zbyszek"
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Anna
Gość
|
Wysłany: Pią 10:20, 08 Sty 2016 Temat postu: zapytanie o jabłka lukrowane |
|
|
Witam. Swego czasu kupiłam na jarmarku pyszne, błyszczące i kolorowe jabłka w lukrze karmelowym. Była to cieniutka warstwa słodkiego i kolorowego karmelu. Pytałam w jaki sposób jest to robione ale niestety nie otrzymałam odpowiedzi ponieważ to tajemnica. Wieloma sposobami próbowałam robić sama z karmelu cukrowego ale niestety. Kiedyś wyczytałam o izomalcie . Próbowałam i niestety nie wiem czy robię coś źle albo ale nie wiem czy jest to odpowiedni produkt. Gęsty, klejący i mało wydajny. Szło dosłownie ze by połamać.Proszę o podpowiedź czy jest jakiś inny sposób na taka masę albo proszę o instrukcję czy izomalt można połączyć z wodą by był bardziej płynny ale zarazem by nie kleil się po wystygnięciu. Pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|